facebook

Будуть великі проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: у п’ятницю є ризик небезпечної атаки на супутники

Подробиці
Діра на Сонці спровокує на нашій планеті потужну магнітну бурю
На Сонці утворилася корональна діра, і потік плазми з неї, яка у 20 разів перевищує розміри Землі, досягне нашої планети найближчої п’ятниці або суботи. Про це розповідає Daily Mail.

Повідомляється, що вчені виявили на поверхні світила величезну корональну діру – потік плазми зараз мчить у космосі зі швидкістю 2,9 млн км на годину, і досягне Землі 31 березня або 1 квітня, внаслідок чого спровокує магнітну бурю.

У виданні кажуть, що вчені вважають такі дірки нешкідливими, але можуть викликати, наприклад, тимчасові порушення у роботі супутникового зв’язку. Магнітна буря може вивести з ладу супутники, вплинути на роботу Інтернету, мобільного зв’язку та GPS.

У публікації йдеться: “Це вже друга корональна діра гігантських розмірів, виявлена ​​на Сонці за останні дні. Першу – у 30 разів більше за нашу планету – “відкрили” 23 березня.

Наслідком розгулу сонячного вітру, що вирвався з неї, на Землі були приголомшливі полярні сяйва в південних регіонах — аж до Арізони в США — 24 березня: нічне небо грало фіолетовими та зеленими спалахами”.

Джерело.