facebook

Російські еліти хочуть гарантувати собі безпеку у випадку зміни влади.

Після того, як Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна, так звані “вежі Кремля” почали активно підшукувати кандидатуру його наступника. Таку інформацію оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони України.

Аналітики висувають численні версії, хто і яким чином може замінити Путіна на посаді. ТСН.ua зібрав думки експертів щодо можливої операції “Наступник” у Росії.

Що кажуть у розвідці
Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що представники російського бізнесу і провладні еліти намагаються контактувати з “третіми сторонами”, щоб гарантувати собі безпеку після повалення і зміни режиму в Росії.

За його словами, в РФ вже триває “кастинг” на роль лідера після Путіна.

“Цей кастинг уже йде не від Путіна безпосередньо. Зокрема, після видачі ордера на арешт активно шукають заміну, але таку компромісну, яка могла б зберегти й майно, і свободу все-таки для чинних представників режиму. Думаю, що так зрештою не вийде”, – каже представник ГУР

Хто може замінити Путіна: версії експертів
Дмитро Патрушев
Одним з реальних кандидатів на роль нового глави Кремля є міністр сільського господарства Дмитро Патрушев – син найближчого соратника Путіна, секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів генерал-майор запасу Служби безпеки України, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун.

“Багато говорять про наступника… Є справді підтвердження того, що Путін намагається просунути, зокрема і сина свого друга і спільника Патрушева. Останні виступи Путіна якісь дикі. Коли ми чуємо його промови про ріпу або сільське господарство – ми просто в шоці. Він під час виступу з Сі Цзіньпіном намагався висловлюватися про продовольство. Але треба розуміти, що міністр сільського господарства – син Патрушева. Може таким чином вони намагаються його просунути”, – каже Ягун.

Втім, ексзаступник голови СБУ не виключає, наступником “може бути взагалі несподівана особа”.

“Як правило, в Росії є традиція, що коли щось надзвичайне стається з лідером держави, то керівництво перебирає на себе колективний орган. Може якась комісія певний період керувати державою в умовах перехідного періоду”, – додав він.

Джерело.