facebook

Ділимося секретами схуднення без зайвих зусиль у матеріалі ТСН.ua.

Скинути 5-10 кг без виснажливих дієт, без тренажерних залів у домашніх умовах можна, якщо змінити певні звички та вдосконалити свій раціон.

Що потрібно змінити, щоб скинути вагу та схуднути без дієт на 10 кілограмів
Пийте більше води, щонайменше два літри на день. Крім загальної користі для організму, вода перед вживанням їжі знижує апетит, отже, і змушує менше їсти. Якщо відчули голод, випийте воду. Якщо через 10 хвилин після цього хочеться їсти, це і справді голод, тож можна поїсти. Після пробудження випивайте склянку теплої води натщесерце, щоб кишківник добре працював протягом усього дня.
Починайте споживання їжі з салату. Харчові волокна, що містяться в овочах, мають властивість набухати в шлунку, завдяки чому ви відчуватимете себе ситими.
Блакитний колір допомагає схуднути. Якщо є така можливість, їжте в кімнаті з блакитними стінами, з блакитних тарілок тощо. Вчені стверджують, що блакитний колір дивним чином пригнічує апетит, в той час, як теплі відтінки — жовтий, коричневий чи рожевий — роблять страву апетитнішою.
Якщо тарілки будуть не лише блакитними, а й маленького розміру — це ще більше прискорить схуднення. Розмір має значення, коли справа стосується не лише порції, а й посуду. Чим більша тарілка, тим меншою здаватиметься порція, захочеться докласти ще щось. У маленьку тарілку поміститься менше їжі. Крім того, мозок отримає сигнал, що ми наїлися, коли помітимо, що тарілка порожня.
Наведіть порядок на кухні, приберіть з видноти калорійні продукти. В холодильнику розкладіть продукти так, щоб на видноті лежала більш корисна їжа.
Їжте їжу, а не закуски, не робіть перекуси між вживанням їжі.
Перетворіть споживання їжі в неспішний ритуал, під час якого довго й ретельно пережовуйте їжу.
Експерти радять зменшити звичайні порції удвічі, а те, що залишиться, пережовувати повільно й зосереджено.
Дотримуйтеся правила 20-ти хвилин. Якщо після вживання їжі не з’явилося відчуття насичення, почекайте 20 хвилин. Цього часу якраз вистачить, щоб до мозку дійшли сигнали, що організм отримав достатню кількість їжі.
Скористайтеся порадою деяких експертів їсти у 12-годинному вікні. Вживайте їжу протягом 12-годинного періоду, наприклад, від 8-ї до 20-ї години.
Якщо дуже хочеться солодкого — не панікуйте. Намагайтеся споживати солодощі в першій половині дн, і не раніше, ніж за дві години після основної їжі.
Чашка міцної заварної кави вранці не лише надасть енергії, а й підвищить рівень метаболізму на 16%. Щоб кава сприяла схудненню, обирайте якісний продукт та не додавайте до неї цукру й інших домішок. Однієї чашки на день цілком достатньо для результату.
Висипайтеся, правильна кількість сну є дуже важливим фактором у підтримці здорової ваги.
Підтримуйте низьку температуру в приміщенні, особливо під час сну. Дослідження свідчать, що в холодних приміщеннях спалюється більше калорій, ніж у теплих, через прискорення метаболізму.
Намагайтеся стояти тоді й там, де це можливо — розмовляючи телефоном, вирішуючи завдання на роботі, надаючи місце в транспорті, готуючи на кухні.

Джерело.