facebook

МОН спільно з МОЗ готують документ з рекомендацією закрити усі школи на канікули.
Ухвалено рішення, відповідно до якого завтра, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно. Про це заявив т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Ми маємо конкретними діями зберегти здоров’я і життя кожного українця, — написав Сергій Шкарлет.

Він додав, що закладам професійної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимуть перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків.

При цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року, — заявив т. в. о. міністра освіти.

Також він зазначив, що разом із Міністром охорони здоров’я Максимом Степановим буде подаватися така ж пропозиція від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні Уряду вже 13 жовтня.

Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря.

Дорогі Українці. Лише разом ми зможемо подолати цю страшну хворобу й зберегти Україну. Сподіваюся на Ваше розуміння та громадянську відповідальність, — доповнив Сергій Шкарлет.

Насамкінець він побажав усім здоров’я.