facebook

Бандити катували і вимагали у своїх жертв гроші

Семеро мешканців Дніпра представлялися військовослужбовцями територіальної оборони міста та вимагали у своїх жертв гроші.

Як повідомляє ДБР, зловмисники здебільшого нападали на громадян за місцями їх проживання. Вони катували потерпілих, вимагаючи віддати грошові кошти та цінне майно.

В одному із випадків вони виламали двері та вдерлися до житла потерпілих. Вони почали бити мешканців квартири та вимагати 2 тис. доларів США. Щоб отримати гроші нападники просвердлили руку потерпілому його ж шуруповертом. Після цього вони обшукали квартиру та забрали усі речі, які їм сподобались.

Водночас не отримавши грошей, члени банди зв’язали потерпілим руки й відвезли до гаражів, де продовжили бити та вимагати готівку.

Після вчинення злочинів, підозрювані розподіляли між собою награбоване майно та розпоряджались ним на власний розсуд.

У межах кримінального провадження було проведено 21 обшук, вилучено велику кількість зброї, боєприпасів, вибухівки, речі потерпілих, якими заволодівали під час вчинення злочинів, докази вчинення протиправної діяльності.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За супроводу ДВБ Національної поліції України перевіряється причетність працівників поліції до вчинення приховування тяжкого та особливо тяжкого злочину (ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 396 КК України).

Сімом особам повідомлено про підозру за фактами незаконного позбавлення волі із заподіянням потерпілим фізичних страждань, вчиненого за попередньою змовою, розбою в умовах воєнного стану, а також вимагання (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 189, КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, житель Львівщини, разом із спільниками-переселенцями, влаштували «полювання» на перехожих біля залізничного вокзалу.

Джерело.