facebook

У ВР пропонують заборонити відправляти мобілізованих, які не мають досвіду проходження військової служби, у зону бойових дій

На тлі резонансного скандалу, де мобілізованого з Тернополя відправили на фронт без належної підготовки, що призвело до швидкої загибелі чоловіка. Богдан Покітко загинув через чотири дні, як прибув на фрон. Верховній Раді України зареєстровано законопроєкт № 9050 Про внесення змін до статті 39 Закону України Про військовий обов’язок і військову службу щодо мінімального терміну військової підготовки військових, який передбачає встановлення мінімального обов’язкового терміну підготовки військових після мобілізації перед відправкою на фронт.

Про це йдеться на сайті Верховної ради України.

Ініціатором цього законопроєкту став народний депутат від фракції Слуга народу Георгій Мазурашу.

“Після цього резонансного трагічного випадку, що трапився з Богданом Покітком (він ніколи не служив в армії, його мобілізували “з вулиці” і відправили в бій без належної підготовки, де він одразу загинув) доречно внести зміни до законодавства і передбачити мінімальний термін підготовки для мобілізованих, що не служили в армії, а також окреме обмеження для тих, хто не служив в армії протягом останніх 5 років”, ― зазначили автори документу у пояснювальній записці.

Нагадаємо історію Богдана Покітка. Мешканець Тернополя після місяця перебування у роті охорони Тернопільського військкомату опинився на Донбасі. Там через кілька днів, без бойової підготовки, він загинув у бою під Бахмутом.

Джерело.