facebook

Українські спецслужби розповіли, який у росії був план захоплення Києва

Київ за три дні

Російські військові дійсно планували взяти Київ за три дні і якби їм вдалося захопити аеропорт у Гостомелі, то їхній план спрацював би. Про це розповіло вище військове керівництво у документальному фільмі Дмитра Комарова «Рік».

За даними керівника Головного управління розвідки МО Кирила Буданова, висадка десанту поблизу Києва та у самій столиці була єдиним планом у росіян.

«Це був взагалі єдиний план – не пізніше третьої доби підняти прапор над адміністрацією президента зі зміною керівництва… Оскільки, на їхню думку, керівництво держави мало кудись втекти. Якщо ні – вони б його знищили. І не пізніше ніж на 10 добу погасити точкові, як вони вважали, прояви опору, якщо вони будуть», – сказав голова ГУР.

Міністр оборони Олексій Резніков уточнив, що основним пунктом висадки десанту загарбники розглядали Печерські пагорби, що неподалік від НСК «Олімпійський».

«Розуміли, що буде спроба захоплення Печерських пагорбів в районі НСК »Олімпійський«, там дуже зручно висадку з вертольотів робити. А вже звідси – спроба накопичення сил і захоплення урядового кварталу, де є Офіс Президента, уряд, парламент і так далі», – пояснив міністр оборони.

Також, Володимир Зеленський розповів про наміри путіна.

Джерело.