facebook

Водночас президент стурбований тим, що Китай може почати надавати Росії зброю.

У день річниці повномасштабного вторгнення Китай запропонував свій “мирний план” з ідеями щодо врегулювання кривавої війни, яку розв’язав Путін. Цей план не є ідеальним і вимагає доопрацювань. Однак Україна готова над ним попрацювати. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції, яку він проводить у річницю повномасштабного вторгнення РФ.

Президент вважає хорошим знаком те, що Китай заговорив про Україну. Водночас Зеленський не може погодитися з деякими тезами Китаю.

“Там (в китайських пунктах, – ред.) є повага до територіальної цілісності, там не вказано в якій країні. Але порушена територіальна цілісність нашої держави. Але піднято питання про ядерну безпеку – це збігається з інтересами нашої держави. Є думки, з якими я не згоден, і весь світ з ними не погоджується. Але, тим не менш, це вже щось”, – сказав Зеленський.

Він також зазначив, що зараз Україна повинна використовувати будь-які можливості, щоб ізолювати Росію.

“Я вважаю, що правильно думати, що там вже є думки, які так чи інакше збігаються з повагою до міжнародного права, територіальної цілісності і якихось речей безпеки. Я вважаю, що ми повинні в нормальному сенсі це використовувати, і нехай – в тому пункті попрацювати з Китаєм. Чому б і ні? Наше завдання зібрати всіх, щоб ізолювати одного”, – додав Зеленський.

Також президент висловив занепокоєння щодо того, що Китай може надати Росії зброю. Адже деякі дії Китаю можуть призвести до початку Третьої світової війни.

Джерело.