facebook

Є всі шанси для закінчення війни нашою перемогою влітку 2023 року

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прогнозує закінчення війни з Росією влітку поточного року.

Є чимала ймовірність того, що закінчення активної фази україно-російської війни відбудеться влітку нинішнього року. Такий прогноз озвучив керівник Головного управління розвідки українського Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю “Українській правді”.

“Дасть Бог, всі шанси для закінчення війни нашою перемогою з поверненням всіх наших кордонів зразка 91 року у нас є. Це мої думки та оцінки. Від них я нікуди не йду”, ‒ сказав офіцер.

Крім того, Буданов підтвердив, що західні партнери передають ЗСУ все більше і більше зброї (танки, БМП, артилерія).

“Так, вони реально надходять. […] Це точно те, що нам необхідно для успішних дій проти загарбника. Чи потрібно нам більше зброї? Потрібно. Всі це розуміють і, в принципі, абсолютно відверто про це говорять”, ‒ підсумував він.

Що станеться після виходу ЗСУ на кордони 1991 року

Раніше військовий експерт і полковник запасу Роман Світан зазначав, що коли Україні вдасться повернути всі свої території і вийти на кордони станом на 1991 рік, це ще не означатиме повної перемоги над Росією. Повна перемога для України – це розпад Російської Федерації на складові.

Російський політолог Дмитро Орєшкін раніше зазначав, що окупаційні війська Росії змушені будуть вийти з території України до кордонів 1991 року. Однак залишається відкритим питання, де зупиниться Київ – Все буде вирішуватися на переговорах із Заходом. У прикордонних з Україною російських регіонах ситуація стане непередбачуваною.

Також раніше ексзамміністра з питань от і ВПО, ексглава Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука висловив думку, що війна Росії проти України не завершиться після того, як українські захисники вийдуть на кордони 1991 року. Тільки повний розвал Російської Федерації означатиме остаточну перемогу України в цій війні.

Джерело.