facebook

33-річний військовий Богдан Покітко ще на початку січня отримав повістку, вже 18 січня був призваний до служби. 12 лютого його вже перевели у зону бойових дій, де він і загинув 16 лютого.

Відсутність часу на належну підготовку людини без військової підготовки, через що він загинув, обурила знайомих, близьких та просто небайдужих тернополян. Вони вимагали негайної відповіді та притягнення до відповідальності винних у тому, що людину без належної підготовки відправили в зону бойових дій. Звернулися навіть до міського голови Тернополя Сергія Надала і він підтримав позицію тернополян.

Тернопільський військкомат нарешті таки відреагував.

“Щодо призову солдата Богдана Покітка можемо повідомити, що відповідно до медичної комісії та уточнення даних Богдан був визнаний таким, що придатний проходити військову службу в лавах Збройних Сил України та був призваний на військову службу по мобілізації до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну із посад в роту охорони. 12 лютого солдата було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року. На даний час у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. Такий випадок, який стався з солдатом Богданом, не є системним. Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч. Звертаємось до суспільства дочекатись завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднення найближчими днями”, – повідомили в ТЦК СП.

Журналісти та громадськість також будуть тримати дану ситуацію на своєму контролі. Богдана це, на жаль, не поверне, але, можливо, це збереже життя когось іншого.

 

 

Джерело.