facebook

Бригада російської морської піхоти, яку ЗСУ розгромили під Вугледаром у Донецькій області, лише на папері вважається “елітною”, але насправді укомплектована недосвідченими новобранцями.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

Провал під Вугледаром став нищівним для окупантів. Він підірвав віру росіян у здатність розпочати масштабний наступ. Під час штурму міста окупанти втратили до 5 тисяч солдат: ліквідовані, 300 -х соті, та ті яких взяли в полон.

“Російська 155-та бригада морської піхоти. Це військовослужбовці, які мають певний фах – їх тренували, це професійні військовослужбовці, хоч чомусь вони навчились. Але зробити морського котика з хлопця, якому 18 років, навіть в кіно неможливо, а в житті і поготів. Тому на папері це потужна сила – це спецназ, еліта. А насправді – починається обстріл, штурмова група йде, її обстрілюють, з цієї самої 155 бригади, вона не роззосереджується, не ховається в складках місцевості, а дістає лопати, починає мерзлий грунт копати, щоб вирити собі окоп. Це означає, що люди просто до війни не готові. Це нам на користь, хай таких далі посилають”, – розповів він Олексій Гетьман.

Джерело.