facebook

Проситимуть допомоги у НАТО: п’ять регіонів хочуть вийти зі складу росії

Лідери окремих регіонів рф заявили про намір воювати на боці України та просити допомоги у НАТО та ЄС щодо від’єднання від росії.

Про це ініціатори заявили під час п’ятого Форуму вільних народів пост-росії, який відбувався у Брюсселі в будівлі Європарламенту, передає Правда.іф.

У форумі взяли участь п’яти регіонів росії (Уралу, Кенігсберга (Калінінградська область), Інгрії (Ленінградська область), Сибіру і Кубані. Представники цих народів оголосили про початок підготовки до референдумів за свою незалежність.

“Досить годувати Москву! Досить дохнути за Кремль! Вихід лише один – голосуй за Незалежність своїх республік! Вибирай щасливе майбутнє для себе та своїх дітей!”, – заявили вони. Опозиціонери ініціювали прямий діалог представників регіонів та лідерів ЄС і НАТО. Зокрема, представники корінних народів прагнуть незалежності та соціально-економічної реконструкції для своїх регіонів, а також загалом деколонізації Росії з метою “створення нової архітектури колективної безпеки в Європі та світі”. Зокрема, депутат Європарламенту Ганна Фотига від фракції Європейських консерваторів та реформістів також підтримала ініціативу представників регіонів. Вона наголосила, що їхнє майбутнє багато в чому залежатиме від закінчення війни в Україні: “Тому всіляка допомога українському народу у його боротьбі наближає деколонізацію Росії”.

Зокрема, депутат Європарламенту Ганна Фотига від фракції Європейських консерваторів та реформістів також підтримала ініціативу представників регіонів. Вона наголосила, що їхнє майбутнє багато в чому залежатиме від закінчення війни в Україні: “Тому всіляка допомога українському народу у його боротьбі наближає деколонізацію Росії”.

Своєю чергою, лідер Чеченської Республіки Ічкерія Ахмед Закаєв закликав до відродження Гірської республіки, яка в 1918-1919 роках була проголошена на просторі сучасних Чечні, Дагестану, Інгушетії, Осетії, Карачаєво-Балкарії, Кабардино-Черкесії, Кабардино-Черкесії.

Башкир Руслан Габбасов запропонував сформувати Раду національних та регіональних рухів при Євросоюзі, що дозволить координувати зусилля з європейськими партнерами та реалізувати спільні проекти з російською опозицією.

Юлія Файзрахманова з Татарстану висунула ідею створення національного татарського батальйону, який бився на боці України у війні з Росією.

Вона також зачитала промову голови Всетатарського громадського центру Фаріта Закієва, який не зміг бути присутнім на Форумі. Головна пропозиція Закієва – визнати незалежність Татарстану на підставі результатів референдуму 21 березня 1992 року.

Джерело.