facebook

У Бразилії блискавка влучила в статую Христа-Спасителя: це “передвісник” катастроф у світі чи звичне явище

10 лютого 2023 року близько 19:00 за місцевим часом сталася надзвичайна подія. Блискавка вдарила прямо в голову статуї. Після руйнівних землетрусів в Туреччині та Сирії подібний факт викликав у мешканців світу занепокоєння.

Редакція розбиралася чи варто у події шукати попередження про трагедії.

Зазначимо, що історична пам’ятка в Ріо-де-Жанейро належить до “семи нових чудес світу”. В результаті удару блискавки вона не зазнала ушкоджень. Фахівці запевняють, що таке явище є досить поширеним і не потрібно тут шукати містичного.

Момент, коли ввечері 10 лютого блискавка влучила у статую Христа-Спасителя зафіксував бразильський фотограф Фернандо Брага. Фото прямого влучання блискавки активно поширюються в мережі.

“БОЖЕСТВЕННА БЛИСКАВКА!!! ЦЕ П’ЯТНИЦЯ!!!”— коментує знімки бразильський фотограф.

В Wonders of the world зазначили, що таке явище є досить поширеним. За даними Бразильського інституту космічних досліджень, щороку на статую трапляється від 4 до 6 спалахів. У середньому удар – кожні 2-3 місяці, але під час сезону дощів це стається частіше. Автори статті нагадують, що статуя стоїть на одній з вершин, на висоті 710 метрів, на вершині граніту. Тому нормально, що вона регулярно отримує розрядки блискавки, підкреслює керівник групи атмосферної електрики в Інституті доктор Осмар Пінто.

Автори статті зауважують, статуя має громовідвод, який покриває верхню частину голови, утворюючи щось на зразок тернового вінка, а кабель тягнеться до руки. Тому не дивно, що вона притягує блискавку.

Джерело.