facebook

У Тернопільському обласному центрі зайнятості відбулися зміни у реєстрації безробітних. Відтепер чоловіки повинні показувати військовий квиток.

Про це розповіла заступниця начальника управління обласного центру зайнятості Валентина Нікуліна, передає “Суспільне”.

“До раніше діючих документів, які зобов’язана представити людина, яка реєструється: паспорт, документ про освіту, ідентифікаційний код, документ про останнє місце роботи або трудова книжка, додався військовий квиток. На сьогодні для чоловіків обов’язковим є військовий квиток з відміткою про перебування на військовому обліку”, – зазначила Валентина Нікуліна.

В період військового стану допомога по безробіттю не може перевищувати 90 днів. І максимальний розмір допомоги по безробіттю – це розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на початок календарного року.

“Також, значні зміни є щодо підходящої роботи, яку шукають людині, що перебуває на обліку. Так, підходящою роботою відповідно до стажу, відповідно до освіти, до попередньої заробітної плати для безробітного є тільки перші 30 днів. В подальшому підходяща робота є будь-яка, яка є на сьогоднішній день на ринку праці”, – повідомила Нікуліна.

 

Джерело.