facebook

Колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж пояснив, що Збройним силам України необхідно деокупуати території, захоплені росіяє протягом наступних 2-4 місяців. Про це він розповів в інтервью інтерв’ю OBOZREVATEL.

“Вкрай важливо, щоб наші дії щодо звільнення територій були в найближчі 2-4 місяці, допоки Росія не згенерувала нові підрозділи, корпуси, дивізії, армії і не встигла підготувати певний потенціал. Звичайно, не високоякісний, не високотехнологічний, але масовий – танки, БТР, ракетні засоби, боєприпаси та інше. Щоб розгорнути таку “махину”, Росії потрібно приблизно пів року. Це не лише підготовка особового складу у навчальних центрах на території Білорусі та Росії, а й освоєння техніки та озброєння новими необстріляними мобілізованими. Бо “мобіки” масово гинуть. Ефект від них мінімальний”, – пояснив генерал.

За його словами, протягом 2-3 місяців ми отримаємо новітні озброєння та техніку у великій кількості. Це сотні БТР, більше сотні танків – і Leopard, Abrams і ракетні системи. Далекобійна артилерія на 160 км. Це дуже важливо, щоб знищити всі резерви, які рухатимуться з росії.

“Це дозволить також створювати вогневі вали за фронтом. Цей сценарій є найпріоритетнішим на сьогоднішній день. Гадаю, він готується. Єдина затримка була з надходженням озброєння, техніки та боєприпасів, бо їх потрібні мільйони, а не сотні тисяч, як нам постачали раніше”, – пояснив він.

Джерело.