facebook

В лютому–березні 2023 року, відбуватимуться активні бойові дії в Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький розповів в інтерв’ю Укрінформ.

Він нагадав, що раніше новопризначений командувач військ рф в Україні Валерій Герасимов не виконав завдання Кремля з повної окупації Донецької та Луганської областей. А тепер путін поставив завдання захопити Донбас до березня 2023 року. Через це в найближчі місяці будуть активні бойові дії, і саме в Луганській і Донецькій областях.

За інформацією Скібіцького, зараз також відбувається перекидання 2 механізованої дивізії 1 танкової армії рф із Білорусі. Через це агресор може знову спробувати піти в наступ на Куп’янському напрямку.

“Не виключаємо, що вони можуть знову спробувати зайти на нашу територію через кордон, це Куп’янський напрямок, можливе і відновлення наступальних дій з метою повернення під контроль раніше захоплених ворогом територій в Луганській області”, – заявив Скібіцький.

російське військове командування почне знову активніше застосовувати повітряно-десантні війська. Представник ГУР нагадав, що на початку повномасштабної війни саме під командуванням Герасимова ці війська РФ за перші пів року втратили майже половину особового складу.

Джерело.