facebook

На шосе Струма в Болгарії 23 листопада потрапив в аварію пасажирський автобус – він влетів у огорожу, після чого спалахнув. Унаслідок цього загинули 45 людей, зокрема діти, семеро постраждали.

У Болгарії автобус із туристами влетів у огорожу й загорівся, загинули 45 людей. Фото і відео

Трагічний інцидент трапився близько другої години ночі вівторка біля села Боснек (Перницька область), що за 50 км від Софії, повідомляє NOVA. У МЗС України OBOZREVATEL зазначили, що з’ясовують, чи були серед жертв і травмованих наші громадяни (щоб подивитися фото й відео, доскрольте новину до кінця).

Зазначається, що транспортний засіб був на македонській реєстрації. У ньому перебувало 52 туристи, які їхали до Стамбула (Туреччина). Відомо про смерть 33 дорослих і 12 неповнолітніх – всі вони згоріли до невпізнання.

Автобус врізався в огорожу й загорівся

“Причини події з’ясовуються. Ми не знаємо, чи всі пасажири наші громадяни, але підозрюємо, що це так, оскільки автобус зареєстрований у Македонії”, – повідомив македонський прем’єр Зоран Заєв.

У правоохоронних органах Македонії заявили, що особистості загиблих ідентифіковуватмуть за аналізом ДНК. Його проводитимуть у Болгарії, оскільки країна має найсучасніше для цього обладнання.

Слідство у справі теж здійснюватиме прокуратура Болгарії, водночас на місце ДТП виїхала й група македонських криміналістів для надання допомоги в розслідуванні.

НП з автобусом трапилася на автомагістралі Струма

За інформацією македонського інформагентства “Фокус”, згорілий автобус був одним із чотирьох, замовлених туристичним агентством зі Скоп’є (столиця Північної Македонії). Вони здійснювали один тур, і в його межах туристам дозволялося пересідати з автобуса в автобус під час зупинок. Саме тому, зазначають співрозмовники видання, не можна говорити про список загиблих і постраждалих. За неофіційними ж даними, учасники поїздки – з кількох міст країни.

В аварії вижили 16-річна дівчина та шестеро дорослих, усі – громадяни Республіки Північна Македонія й деякі є родичами. Шестеро людей отримали опіки, в однієї травма ноги. За словами медиків, стан пацієнтів стабільний, їхньому життю нічого не загрожує.

У ДТП загинули 45 пасажирів автобуса

“Посольство України в Болгарії вже взаємодіє з болгарськими правоохоронцями задля з’ясування, чи є українці серед постраждалих внаслідок аварії автобуса поблизу Софії”, – прокоментували OBOZREVATEL у МЗС України.

Згодом спікер відомства Олег Ніколенко у Twitter написав, що громадян України серед туристів у згорілому автобусі не було.

Аварія трапилася на трасі біля с. Боснек

Дорожній експерт Йонко Іванов у коментарі ЗМІ зазначив, що аварія з автобусом на автомагістралі Струма могла статися з трьох причин: технічна несправність, проблеми зі здоров’ям водія (а, можливо, він заснув) та погані погодні умови.

ДТП на трасі трапилася в нічний час

“ДТП трапилася на місці з концентрацією аварій. Там дорога зовсім інша – із крутими спусками та підйомами. Непостійна швидкість, погана погода, а також погана розмітка – все це могло сприяти трагедії”, – припустив він.

За даними Агентства дорожньої інфраструктури Болгарії, рух трасою на ділянці від розв’язки “Даскалово” до “Долна Диканя” обмежений в обох напрямках. Влада закликала ЗМІ та очевидців не запускати дрони над місцем події.

Джерело.