facebook

Мешканка Хмельницької області Катерина Говорова два роки не бачила сина Тимофія. Все через те, що хлопчика утримує колишній чоловік зі свекрухою.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Катерина розлучилася із чоловіком Максимом Говоровим два роки тому. Чоловік увесь час пив та бив дружину. Після розлучення колишнє подружжя змогло домовитися про графік побачень батька з 3-річним сином, але в один із таких днів Максим та його Мати Раїса Говорова не повернули Тимофія мамі. І ось уже два роки вони утримують дитину в себе і не дають їй бачитися з мамою.

Катерина неодноразово приходила до колишнього чоловіка додому і крізь двері чула плач сина, який не розумів, чому не можна відчиняти двері мамі. Жінка просиділа так п’ять годин поспіль, але безуспішно.

Примітно те, що місцева влада, поліція та органи опіки не бачать у цьому жодної проблеми. Тоді розгнівана мати звернулася до Верховного Суду, який ухвалив повернути їй дитину. Але у виконавчій службі кажуть, що не знають, де зараз живе батько з дитиною, тож повернути Тимофія мамі не можуть.

Журналістам начальник відділу виконавчої служби у Новій Ушиці та його єдиний працівник Вадим Пуказ розповіли, що зараз не повинні встановлювати місцезнаходження дитини. Вже протягом року вони не можуть виконати ухвали Верховного суду.

Адвокат із сімейних справ Катерина Маліченко розповіла, що в Україні виконавча служба в принципі погано працює. Але ще жодного разу в країні до відповідальності не притягали виконавчу службу, ні її конкретного співробітника.

Після візиту журналістів співробітник виконавчої служби Вадим Пуказ все ж таки роздобув адресу родини Говорових і прийшов до них, але двері йому не відчинили, тому він залишив паперове попередження.

Батько Матвія відмовився спілкуватися з журналістами, але у розмові зі співробітником виконавчої служби фамільярно звернувся до нього “Миколайович”. Це говорить про корупцію більше, ніж будь-що ще. Максим Говоров володіє магазином, розташованим навпроти місцевого відділення поліції і, як наслідок, товаришує з правоохоронцями. Тому він не боїться ігнорувати рішення вищої судової інстанції України – “свої” прикриють.

Зазначається, що у 2020 році судові виконавці виконали лише третину судових рішень. Невирішеною, в тому числі, залишилася й справа Тимофія.

 

Джерело.