facebook

Дезертир із приватної армії Пригожина перетнув кордон у Мурманській області по льоду озера. Тепер він готовий давати свідчення про воєнні злочини РФ.

Колишній командир одного із підрозділів найманців ПВК “Вагнера” вперше від початку війни в Україні втік за кордон. Андрій Медведєв брав участь у боях під Бахмутом і був командиром колишнього в’язня Євгена Нужина, якого “вагнерівці”, ймовірно, вбили кувалдою після повернення з українського полону.

Про це повідомив засновник правозахисного фонду “Гулагу.нет” Володимир Осєчкін, опублікувавши відповідне відео.

За його словами, колишній “вагнерівець” перетнув кордон Росії з Норвегією в районі селища Нікель у Мурманській області по льоду озера. В одному з прикордонних містечок він постукав у перший-ліпший будинок і попросив мешканців викликати поліцію.

Під охороною з місцевого аеропорту Медведєва доставили до Осло, де поселили у центрі для порушників міграційного законодавства. Тут він запросив отримання політичного притулку, пообіцявши дати свідчення проти засновника ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина.

В опублікованому відео йдеться, що мешканець Томської області Андрій Медведєв у липні 2022 року уклав контракт із ПВК “Вагнера”. Його відправили до Луганської області і призначили на посаду командира 1-го відділення 4-го взводу 7-штурмового загону найманців.

Серед його підлеглих був колишній в’язень Євген Нужин, якого “вагнерівці”, ймовірно, вбили кувалдою після повернення з українського полону.

У середині грудня Андрій Медведєв дезертирував та опублікував відео про знущання бійців ПВК “Вагнер” один над одним. Після цього, начебто, його почали переслідувати органи ФСБ та МВС.

Джерело.