facebook

Поки що Україна не фіксує намірів ворога проводити наступ з території РБ, проте готується до цього.

Як інформує “ТСН”, безпосередньої загрози наступу з Білорусі на Україну наразі немає, проте розглядаються можливі варіанти агресії найближчими місяцями.

Про це командувач угруповання Сил і засобів оборони Києва генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів у інтерв’ю “Суспільному”, опублікованому 7 січня.

Він зазначив, що наразі немає безпосередньої загрози повторного наступу з території Білорусі, адже ворог не має необхідних сил і засобів.

“Ми розглядаємо можливі варіанти агресії в найближчі місяці. Але для цього потрібно перекинути відповідні сили й засоби, які зараз Росією відновлюються на їхніх полігонах. Поки що таких намірів ми не бачимо, але готуємось до них”, – повідомив командувач обороною Києва.

Він також запевнив, що українські військові постійно відстежують рух російських окупантів із полігонів. Українське угруповання на кордоні з Білоруссю готове зустріти ворога.

“Навколо Києва існує декілька рубежів оборони загальною протяжністю близько тисячі кілометрів. Там на основі професійних позицій, довготривалих споруд створена потужна система оборони”, – розповів Павлюк.

 

Джерело.