facebook

Війна закінчиться восени або до кінця 2023-го, Україна вийде до кордонів 1991-го року – Рустамзаде

Війна в Україні може завершитися в перспективі літа-початку осені 2023 року, проте до її закінчення здатні привести різні сценарії, вважає Агіль рустамзаде.

Війна Росії проти України, ймовірно, завершиться в перспективі літа-початку осені, або до кінця 2023-го року. Все залежатиме від постачань зброї Заходом і скорочення військового арсеналу країни-агресора. Якщо постачання збільшаться на 10-20%, а у РФ вони настільки ж скоротяться, Україна в другій половині року отримає можливість вийти на свої кордони 1991 року. Про це заявив військовий експерт, офіцер Збройних сил Азербайджану Агіль Рустамзаде.

В інтерв’ю Главреду він розповів про те, що прогноз залежить від того, скільки боєприпасів є у сторін. Залежно від споживання ресурсів і можливостей сторін проводити атаки, можна визначити терміни.

Однак, за словами Рустамзаде, у випадку з Україною прогнозувати що-небудь складно, оскільки присутня залежність від військових постачань із Заходу.

“У випадку з Україною прогноз зробити дуже складно. Ви залежите від постачань західних партнерів. Захід за 1 місяць може збільшити кількість ваших боєприпасів, наприклад, на 20%. Але може і взагалі нічого не дати, і тоді запаси, які у вас є, скоротяться. Це дуже сильно заважає прогнозу і аналітиці бойових дій”, – пояснив експерт.

Як вважає аналітик, якщо західний світ збільшить постачання Україні на 10-20%, а у Росії настільки ж вони скоротяться, ЗСУ отримають можливість в перспективі літа-початку осені звільнити всі свої території в межах 1991 року.

“Однак я бачу перспективу і ставлення до української війни. На мій погляд, якщо постачання боєприпасів і систем високоточної зброї в Україну збільшаться на 10-20%, а паралельно можливості Росії зменшуватимуться, Україна має перспективу влітку – на початку осені (на початку вересня) вийти на свої кордони 1991-го року”, – вважає Рустамзаде.

Крім того, війна може завершитися в будь-який момент, якщо станеться якийсь випадок, який матиме вирішальний вплив на ситуацію.

“Однак я бачу перспективу і ставлення до української війни. На мій погляд, якщо постачання боєприпасів і систем високоточної зброї в Україну збільшаться на 10-20%, а паралельно можливості Росії зменшуватимуться, Україна має перспективу влітку – на початку осені (на початку вересня) вийти на свої кордони 1991-го року”, – припустив експерт.

Також він уточнив, що війна повинна закінчитися до осені, або до кінця 2023 року. Однак яким конкретно буде сценарій завершення війни з точки зору подій, спрогнозувати складно.

“Війна, швидше за все, закінчиться в 2023-му році – до осені або до кінця 2023-го року. Але завдяки чому закінчиться війна – перемозі України на фронті, зміні політичної парадигми в Росії або погіршенню фінансово-економічних можливостей – тут стільки складових, що гарантувати високу ймовірність прогнозів дуже важко”, – підкреслив Агіль Рустамзаде.

Джерело.