facebook

Ситуація серйозніша, ніж передбачалося: у Генштабі зробили оголошення про вторгнення Білорусі до України

Білорусь може вести підготовку до участі у війні проти України. Про це застеріг українців заступник начальника оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Ні для кого не секрет, що дедалі активніше в Україні день за днем ​​говорять про загрозу російського наступу з боку Білорусі та залучення білоруських військових до бойових дій. Про це, заявляють військові, свідчить низка ознак.

Так, заступник начальника оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що у Білорусі, де відбувається перевірка бойової готовності військ, активно готуються до війни з Україною.

Зокрема у прикордонній з Україною Брестській області створюють територіальну оборону. Крім того, продовжено заборону на відвідування територій, що межують із Київською та Чернігівською областями.

Також Палата представників Білорусі затвердила законопроект про смертну кару для “зрадників” із числа військовослужбовців та представників влади.

Нагадаємо, що у понеділок, 19 грудня, російський диктатор Володимир Путін приїде до Білорусі на переговори з Олександром Лукашенком. Відомо, що на цій зустрічі у Мінську будуть присутні також керівники оборонних відомств двох країн – Шойгу та Хренін. За офіційною версією обговорюватимуться питання безпеки Союзної держави, економічного співробітництва, а також імпортозаміщення, з яким зараз проблеми через санкції та енергетичну сферу.

От тільки військові експерти впевнені, що Путін їде особисто до Білорусі, щоб “уламати” Лукашенка на відкриття другого фронту.

Крім того, 14 грудня до Білорусі прилетів літак А-50 Повітряно-космічних сил Росії. Це літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, який відстежує цілі та дає крапки для ударів пілотам винищувачів.

Джерело.