facebook

Іспанія виплачуватиме грошову допомогу українцям

Українцям повідомили, що вони можуть отримати на сім’ю від 500 євро. Так, з 15 грудня європейський регіон запроваджує виплати для українців.

Відповідну публікацію розмістили на порталі Finance

Насамперед слід повідомити про те, що з початку повномасштабного вторгнення путінських окупантів на територію України Іспанія прийняла понад 150 тисяч українських біженців. Але виплачувати допомогу біженцям почали лише у серпні місяці.

Важливо повідомити, що в Каталонії заявили, що з 15 грудня 2022 року вони почнуть приймати заявки на те, щоб виплачувати грошові виплати українцям.

Крім цього, на порталі Generalitat de Catalunya вже можна побачити інформацію щодо допомоги для українців. Зазначається, що ця допомога безпосередньо відноситься до жителів України, які постраждали через вторгнення путінського війська. Ті українці, які зареєстровані в муніципалітеті в Каталонії, можуть розраховувати на виплату від 481 євро для дорослих та від 629 євро для матерів з дітьми. Важливо розуміти, що ці гроші виплачуватимуть лише тим українцям, які не можуть самостійно себе забезпечити.

“Максимальна сума, яку можна отримати, становить 400 євро на місяць плюс 100 євро на кожного неповнолітнього”, – повідомляється в оголошенні.

Цю заявку можна подати від 15 грудня до 31 січня. Виплати можуть надходити до 6 місяців та їх продовжити не можна.

 

 

 

Джерело.