facebook

Фронтова ситуація залишається дуже важкою на ключових напрямках у Донецькій області. У Бахмуті та Соледарі вже давно не залишилось живого місця.

Своє вечірнє відеозвернення, 9 грудня 2022 року Президент України Володимир Зеленський присвятив ситуації на ключових напрямках на Донбасі.

Зокрема, глава держави заявив, що на Бахмутському напрямку росіяни намагаються іти в контрнаступ у відповідь на активні наступальні дії з боку ЗСУ. Загарбники прагнуть відновити свої втрачені раніше позиції та оточити місто, тому обстріли Бахмута та району не вщухають ані на мить.

“Фронтова ситуація залишається дуже важкою на ключових напрямках на Донбасі – Бахмут, Соледар, Марʼїнка, Кремінна… На землі цих районів вже давно не залишилось живого місця – не ушкодженого снарядами і вогнем. Окупанти фактично зруйнували Бахмут – іще одне місто Донбасу, яке російська армія перетворила на випалені руїни”, – розповів Зеленський.

При цьому у Бахмуті досі залишається багато літніх людей, які нажахані обстрілами та загалом умовами, в яких опинилися – без води, електрики, газу та опалення.

Володимир Зеленський подякував усім українським героям, солдатам і командирам, які тримають фронт на цьому найважчому напрямку.

“Відбивають атаки і завдають ворогу відчутних втрат – у відповідь на те пекло, яке зайшло в Україну під російським прапором”, – висловився президент про захисників України.

 

Джерело.