facebook

В Україні люди вже давно звикли користуватися безготівковими розрахунками, оскільки зберігати гроші на карті набагато зручніше. Однак регулярні екстрені та планові відключення світла змусили багатьох повернутися до готівки.

У Нацбанку повідомили, які чергові відділення банків працюватимуть за повного відключення світла.

 

Так, щоб дізнатися, в яких чергових відділеннях можна зняти готівку при вимкненні електроенергії, можна скористатися карткою, створеною Нацбанком України. Вона показує 760 чергових відділень у Києві та у 275 населених пунктах по всій країні, що працюють при відключенні світла. Окрім зняття готівки, тут також можна отримати інші фінансові послуги.

 

Отже, ознайомитися з переліком відділень, які завжди будуть відкриті, можна тут:

• інтерактивна карта (відзначено відділення по всій Україні);

PDF файл;

• завантажити файл XLSX.

Для зручності список відділень можна завантажити на телефон або комп’ютер за посиланням.

Який ліміт встановлений на зняття готівки та чи є комісія:

Державний Ощадбанк ухвалив рішення скасувати комісію та додаткові ліміти на зняття готівки у своїх банкоматах для карток усіх банків.

Так, після відповідного рішення, клієнтам будь-яких банків дозволено знімати готівку у банкоматах “Ощада” обсягом 50 тисяч гривень з однієї картки на добу.

Крім того, для спрощення доступу громадянам до необхідних фінансових послуг у нинішніх умовах банк прибрав комісію за зняття коштів для платіжних карток усіх банків.

“Приват”, у свою чергу, з тією ж метою вирішив встановити єдині ліміти переведення в готівку в мережі банкоматів банку з карт ПриватБанку та інших українських банків на рівні 20 тисяч гривень. Таку суму користувачі карток будь-якого банку можуть отримати в банкоматі ПриватБанку за одну операцію і повторити через три години.

 

Джерело.