facebook

По всій Україні через ракетні обстріли застосовують аварійні вимкнення електроенергї, які ставлять мільйони українців у нелюдські умови існування. І далеко не у всіх є можливість придбати дорогу автономну систему освітлення й опалення.

Але за словами фахівців є доволі бюджетні рішення, які можуть бути прийнятними за ціною для багатьох українців.

З простого автомобільного акумулятора та інвертора – перетворювача напруги, можна живити холодильник та телевізор у квартирі.

Як зробити повербанк для дому з автомобільного акумулятора.

Зичайний автомобільний акумулятор є чи не найпростішим способом отримати пристрої для зберігання заряду великої ємності. Підхід до вибору такого акумулятора може бути простим. Вам не потрібен дорогий і «якісний» акумулятор, який ви б обрали для свого автомобіля. Тут умови експлуатації набагато простіші, тому підійде навіть недорогий акумулятор, аби вам вистачало його ємності (докладніше про це згодом).що вам потрібно знати для початку, на рівні дилетанта — це три ключові моменти.

Потужність інвертора

Що більша номінальна потужність, то більше пристроїв можна підключити до нього.

Ви можете подивитися на бирках електроприладів їхню потужність споживання, підсумувати, додати деякий запас на всяк випадок. І вибирати інвертор, який буде здатний дати потрібну потужність.

Роз’єми інвертора

Деякі інвертори оснащуються навіть не однією, а відразу кількома розетками, що дає можливість використовувати їх як мережевий подовжувач/розгалужувач, а деякі навіть одразу йдуть з USB-роз’ємами. Це дає можливість заряджати гаджети, не займаючи цінну розетку, яка може знадобитися для холодильника або чайника.

Можливість заряджати акумулятор

Деякі моделі інверторів (дорожчі, звичайно ж) дають можливість заряджати автомобільний акумулятор від мережі, коли в будинку є електрика. Це допоможе відмовитись від зарядного пристрою для акумулятора.

Найпростіші інвертори, які дають можливість перетворити автомобільний акумулятор на повербанк для дому, коштують 2−3 тис. грн. Однак, потрібно бути готовим до того, що якщо ви хочете підключати кілька ноутбуків, роутер, телевізор і холодильник, то вам знадобиться інвертор, який видає щонайменше 3000−4000 Вт. Вартість такого інвертора натепер — від 7−8 тис. грн.

Джерело.