facebook

Найближчим часом температура повітря знизиться і прохідність важкої техніки може покращитись. Це, своєю чергою, змінить темпи контрнаступу українських захисників.

Найближчими днями наступ ЗСУ на сході України активізується.

Таке припущення висловив аналітик Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов в ефірі Радіо НВ.

“Днями ситуація має активізуватися насамперед тому, що принаймні в районі Кремінної та Сватового запанують температури нижче нуля. Це, відповідно, означає, що весь той бруд, який зараз є, все бездоріжжя має замерзнути. І це дасть можливість українській техніці рухатися, українським вантажівкам — підвозити більше боєприпасів. Це має активізувати наступальні дії на фронті”, — переконаний Михайлов.

Він наголосив, що ЗСУ, найімовірніше, не припинять звільняти територію України взимку. Щобільше, морозна погода зіграє українським захисникам на руку. Такі випадки вже бували у світовій історії.

“У цих регіонах, насамперед під час Другої світової, наступальні дії активізувалися взимку. І перевагу мала та сторона, яка краще до неї підготовлена. Наприклад, взимку 1941−1942 років це були радянські війська, які мали краще зимове обмундирування. Наразі це, скоріш за все, українські війська, тому що вони відчувають допомогу і Заходу, і від волонтерів (набагато краще, за російських). Отже перевагу матимуть саме українські війська. І я б очікував наступальних дій саме з їх боку”, — наголосив експерт.

Речник Східного угрупування Сергій Череватий також вважає, що майбутні погодні умови значно вплинуть на ситуацію на фронті. За його словами, сильні дощі, туман і сльота, найімовірніше, пригальмують атаку з обох сторін. Окупантам буде особливо складно на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Джерело.