facebook

Вже кілька місяців тривають розмови про можливий вступ Білорусі до війни в Україні

Але поки що ситуація обмежується розмовами, далі за які справа не заходить. І все б нічого, але керівництво Кремля продовжує дотискати Лукашенка, щоб той нарешті вступив у військове протистояння на стороні країни, що заздалегідь програла. Сам президент РБ це теж чудово розуміє, а тому щосили намагається “відмазатися” від участі у рашистських походах на Україну.

Однак ситуація дуже нестабільна, а тому кожен новий день – новий привід вислухати від Путіна і новий привід для того, щоб відмовитися від війни. І Лукашенку поки що успішно вдається увертатися від кремлівського натиску.

Українські військові аналітики теж дуже оптимістичні щодо цього. Приміром, радник Офісу президента Олексій Арестович стверджує, що зараз у Білорусі перебуває близько десяти тисяч російських військових, проте вони не є єдиним угрупованням, а скоріше “солянкою” з різних підрозділів, у тому числі й тих, що виконують тилові завдання. Докладніше про це інформує Телеграф.

“Білоруська армія не готова і не бажає, російське керівництво бажає, але не готове”,- описав ситуацію Арестович.

На думку аналітика, щоб мати наступний потенціал, військ має бути щонайменше вдвічі більше, і при цьому вони мають бути зведені в єдине ударне угруповання.

 

Джерело.