facebook

У Франції подругу Путіна Марін Ле Пен усунули з посади. Так, новим керівником ультраправої французької партії “Національне об’єднання” став 27-річний Жордан Барделла. На внутрішніх партійних виборах він здобув 85% голосів.

Марін Ле Пен завжди вважала Крим частиною Росії, а ще їй ніколи не подобалася ідея вводити санкції щодо російських енергоресурсів. Саме тому її завжди вважали подругою російського диктатора Володимира Путіна. От тільки допомагати тепер Кремлю з Європи не буде кому.

У квітні 2022 року Володимиру Путіну так і не вдалося посадити свою соратницю Марін Ле Пен у крісло президента Франції, а зараз її взагалі звільнили з важливої ​​посади.
Стало відомо, що 5 листопада ультраправа партія Франції “Національне об’єднання” обрала нового лідера замість Марін Ле Пен, відомою своєю дружбою із президентом РФ Володимиром Путіним. Так, новим головою партії стане 27-річний депутат Європарламенту Джордан Барделла. Він виграв голосування з майже 85% підтримки партії проти 15% за його суперника Луї Аліо, колишнього партнера Ле Пен.
Про це повідомляє Le Parisien.

Вперше “Національне об’єднання” очолить людина, яка не є членом родини Ле Пен.

Ле Пен вийшла з керівної структури партії у 2021 році напередодні своєї невдалої участі у виборах президента.

“Я не піду з “Національного об’єднання” у відпустку. Я буду там, де я потрібна країні”, – сказала вона на суботньому партійному з’їзді. Очікується, що вона подасть ще одну заявку у 2027 році.

Барделла у свою чергу заявив, що продовжить зусилля щодо залучення виборців за межами ультраправого ядра політсили.

Минулого тижня він сказав Reuters, що те, що хтось не із сім’ї Ле Пен може стати лідером “Національного об’єднання”, є “маленькою культурною революцією”.

“Національне об’єднання” (до 2018 року – “Національний фронт”) у 1972 році заснував отець Марін Ле Пен, Жан-Марі Ле Пен.

 

 

 

Джерело.