facebook

Ядерний “сюрприз” для Путіна: Байден відправив секретний підводний човен у Середземне море – ЗМІ

Схоже, Захід надіслав сигнал Путіну у відповідь на погрози Росії ядерною ескалацією війни в Україні. Так, найбільша атомна субмарина США увійшла до Середземного моря.

Стало відомо, що до Середземного моря увійшов атомний підводний човен армії США під назвою Rhode Island. Цей човен ще називають одним із “вершників ядерного апокаліпсису”, адже на його борту може бути від 150 до 200 ядерних боєголовок.

Імовірно, на борту USS Rhode Island знаходиться 24 міжконтинентальні ракети Trident II, здатні вразити цілі на відстані 18 тис. км зі швидкістю 29 тис. км/год.

Багато експертів вважають, що руйнівна сила, яку демонструє цей підводний човен, має вплинути на Росію і змусити її відмовитися від можливих планів щодо завдання ядерного удару по Україні, як про це неодноразово заявляв Путін.

“Оскільки вона може місяцями плавати під водою, залишаючись непоміченою, рішення показати її свідчить про готовність американців надіслати сигнал Кремлю”, – йдеться у статті.

Відомо, що USS Rhode Island прибув до Гібралтару (британська заморська територія) 1 листопада.

“Візит USS Rhode Island до Гібралтару зміцнює нашу тверду відданість нашим союзникам і партнерам у регіоні. США та Великобританія мають міцну історію співпраці завдяки навчанням, операціям та таким заходам співробітництва, які покращують наші спільні можливості та партнерство”, – сказав капітан Джон Креддок, командир Оперативна група 69.

Джерело.