facebook

Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС.

Російські окупанти ще у квітні замінували Каховську гідроелектростанцію.

Нині ворог проводить роботи з мінування шлюзів та опор.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще у квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС”, –повідомляє ГУР.

У розвідці додали, що на гідротехнічній споруді встановлено два військові тентовані КамАЗи без водіїв, повністю завантажено ящиками з вибухівкою.

“На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків. В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України та торкнуться всього Чорноморського регіону”, – додають у відомстві.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський поінформував, що російські терористи замінували дамбу й агрегати Каховської ГЕС. Її дамба утримує обсяг близько 18 млн куб. м води. І якщо окупанти підірвуть цю дамбу, то в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном. Сотні тисяч людей можуть постраждати.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що атакою на Каховську ГЕС Росія хоче спричинити масштабну техногенну катастрофу на півдні та завадити контрнаступу ЗСУ.

 

Джерело.