facebook

Кілька днів тому в Україні відбулися масовані ракетні атаки мирних міст. У зв’язку з цим усі навчальні заклади перейшли на дистанційну форму навчання

Рішення щодо форми навчання українських дітей уже було ухвалено. Але остаточне рішення залишається за місцевою владою, яка вже посилаючись на ситуацію в регіоні визначатиме, виходити дітям на очне навчання чи ні.

Детальніше про це повідомляє сайт 24Канал, посилаючись на заяву першого заступника міністра освіти та науки України Андрія Вітренко.

З 10 жовтня та весь робочий тиждень усі навчальні заклади України працювали дистанційно. А з наступного тижня, з 17 жовтня, форму навчання – онлайн, офлайн чи змішану – визначатиме місцева влада та директори шкіл. Вітренко стверджує, що остаточне рішення ухвалюватиме обласна військова адміністрація з огляду на ситуацію з безпекою на території регіону.

Варто зазначити, що батьки вже сповіщені про ту систему освіти, яка обрана в одному чи іншому регіоні. У той же час, на Сумщині діти йдуть на канікули раніше терміну. Все через масовані обстріли з боку Росії. В області пошкоджено лінії електропередач і є проблеми з опаленням. У навчальних шкільних та дошкільних закладах регіону запроваджують дострокові канікули.

Знову ж таки, Вітренко додав, що рішення про запровадження дострокових канікул та продовження онлайн-навчання прийматимуть місцева влада та військові адміністрації. Будь-яку інформацію щодо цього можна уточнити у них. Проте МОН рекомендує більшості українських шкіл виходити з дистанційного навчання, і більшість із них продовжать розпочату з початку навчального року змішану форму навчання.

 

 

 

 

 

 

Джерело.