facebook

Відбувся черговий обмін військовополоненими. Додому повернулося шестеро українських захисників та захисниць, передає редакція.

В рамках роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими вдалося визволити з полону шістьох українських захисників та захисниць – військових і цивільних.

Додому повернулися майор Військово-морських сил Олексій Булахов, старший лейтенант ВМС Микола Костенко, молодший сержант Іван Земляний та солдат Людмила Герасименко.

Крім того повернути на рідну землю вдалося й двох цивільних українок: Вікторію Андрушу та Яну Майдбороду.

“У нас є Генштаб. Планування операцій та проведення на місцях – це командувачі за напрямами. Глобальний розвиток подій – це Валерій Залужний та весь Генштаб. Там сидять серйозні мужики, які прораховують на декілька ходів уперед, як ми реагуватимемо на ту чи іншу ситуацію на фронті. Зокрема, ми отримуємо дані розвідки. Є визначені кроки, зокрема, пов’язані з формуванням резервів, їхньою підготовкою”, – пояснив Резніков.

Міністр оборони наголосив, що рішення про додаткову мобілізацію ухвалюватиме саме Генштаб ЗСУ. Резніков додав, що вже зараз у Великій Британії навчаються до 30 тис. українських військових. У подальшому країни-партнери прийматимуть на навчання інших воїнів ЗСУ, зокрема й піхоту.

Джерело.