facebook

Не всі росіяни прагнуть їхати вбивати українців. Однак мобілізація не залишає нікому вибору – чи війна, чи в’язниця. Хоча виходом із ситуації були б масові протести, але в Росії значення цього слова невідомо нікому.

Ситуація набуває несподіваних поворотів. Здавалося б, в Україні з мобілізацією все просто та зрозуміло – українці захищають свій будинок та свою державу від ворога. Навіть мови немає про те, йти чи не йти – відповідь одна. А в Росії багато хто не розуміє навіщо і заради чого посилати росіян на забій. Тому навіть у самій РФ мобілізацію прозвали “могілізацією”, і це шлях в один бік.

І Путін сам «заварює» росіянам шляхи виходу. 24 вересня було підписано кілька важливих законів. Тепер у Росії за дезертирство садитимуть на 10 років, за здачу в полон – на 10 років, за неявку на службу на заклик вгадайте що? Так, 10 років ув’язнення.

Власне, ці та інші причини доводять призовників до божевілля. Так, білоруський Telegram-канал NEXTA Live опублікувало відео масової бійки, яку влаштували мобілізовані у селищі Великоріччі, що на Омщині.

Причина бійки незрозуміла, але очевидно одне – це путінське божевілля зводить з розуму всіх. А до виходу з ситуації росіяни просто не готові, просто не вистачить духу масово виступити проти війни.

 

Джерело.