facebook

За посередництвом Ердогана, з росією вдалось домовитися про обмін 215 військовополонених. Майже всі звільнені вже на території України, окрім п’ятьох командирів “Азова”. За умовами вони перебуватимуть у третій країні – Туреччині до кінця війни.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Facebook.

“Ми дуже цінуємо внесок всіх, хто долучився до порятунку захисників, і ніколи не забудемо про це.

Щиро дякую Президенту Туреччини Recep Tayyip Erdoğan за провідну роль у цьому процесі. Ми домовилися, що п’ятеро звільнених командирів «Азова» перебуватимуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни та зможуть бачитися з родинами”, – написав він.

Уже перебувають в Туреччині командир “Азова”, Герой України Денис Прокопенко (“Редіс”), його заступник Святослав Паламар (“Калина”), виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”), Олег Хоменко та Денис Шлега з Нацгвардії України.

Також Зеленський розповів, що Україна на знак вдячності за допомогу нашій державі визволила з полону росії п’ятьох громадян Великої Британії, двох – США, громадян Марокко, Швеції, Хорватії. Президент подякував за сприяння у цьому Саудівській Аравії.

Джерело.