facebook

Пацієнт перебуває під наглядом медиків, повідомляється, що хвороба проходить у легкій формі.

Схоже, що в Україну прийшла нова болячка, про яку так часто писали раніше закордонні ЗМІ – це мавпяча віспа. Досі у нашій країні не було зафіксовано жодного випадку, але ситуація змінилася.

Як повідомляє прес-служба українського МОЗ, мавпою віспу в Україні вдалося зареєструвати на лабораторному рівні.

“15 вересня в Україні лабораторно підтвердили перший випадок мавпячої віспи. Наразі пацієнт госпіталізований до медичного закладу для стаціонарного лікування, у нього легкий перебіг хвороби. Діагностувати захворювання вдалося завдяки ПЛР-дослідженню, проведеному обласним Центром контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Наразі йдеться епідеміологічне розслідування зазначеного випадку”, – йдеться у повідомленні.

За словами пацієнта, він не мав контактів із хворими на віспу мавп і не виїжджав за кордон. Проте поява симптомів захворювання та попередні результати збирання епідеміологічного анамнезу вказують на те, що пацієнт був інфікований в одному з великих міст країни. Із симптомів захворювання у нього спостерігається підвищена температура, висипання на тілі. З метою збереження комфорту пацієнта область реєстрації випадку не наводиться.

Джерело.