facebook

Армія рф не може похизуватися серйозними воєнними перемогами, тому тероризує Україну ракетними обстрілами, передає редакція.

Своїми мішенями вони обирають цивільну і критичну інфраструктуру: ТЕЦ на Харківщині, гідротехнічні споруди у Кривому Розі.

Від таких дій страждають мирні люди – не лише безпосередньо від атаки, але й її наслідків, на кшталт зникнення струму та водопостачання.

російський ракетний тероризм загрожує не тільки українцям, а й усій Європі, адже загарбники можуть нашкодити ядерним об’єктам в Україні.

Щоб зупинити порушення міжнародного гуманітарного права, терор і злочини росіян, необхідно зупинити російський ВПК за допомогою санкцій та посилити українські засоби оборони.

Нагадаємо, що 11 вересня окупанти завдали терористичного удару по ТЕЦ.

російські військові не можуть побороти ЗСУ, тому кремль вдається до звичної для нього тактики – залякування тисяч мирних мешканців. З цієї метою і були завдані ракетні удари по ТЕЦ-5.

ТЕЦ-5 – один з найбільших в Україні об’єктів критичної інфраструктури. Атака по ньому – терористичний акт, єдина мета якого – помста за поразки на фронті.

Внаслідок теракту Харківська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Сумська області залишилися без електроенергії. За розмірами це територія середньої європейської країни.

Відсутність електроенергії – пряма загроза життю пацієнтів у знеструмлених лікарнях, реанімаціях, пологових будинках. У зимовий час такі атаки загрожуватимуть життю та здоров’ю величезної кількості людей.

Символічно, що цей теракт стався саме 11 вересня. Поки весь світ шанує пам’ять загиблих під час атаки на вежі-близнюки у Нью-Йорку, росія продовжує відкрито тероризувати Україну.

путін санкціонував терористичний удар по ТЕЦ одразу після розмови з президентом Франції – ось його справжнє ставлення до західних лідерів.

рф необхідно визнати державою-спонсором тероризму, адже це саме те, чим щодня займається країна-агресор.

Також продовжується терористична атака на Дніпропетровщину. Не встигли там ліквідувати наслідки удару росіян по Кривому Рогу, як послідували чергові атаки.

Про хід рятувальних робіт розповів голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Виток об’ємів води сягнув 100 м кубічних. Внаслідок такого прориву, рівень води в річці Інгулець підвищився від 100 см до 190 см. Розуміючи проблему, для пониження рівня води довелося підривати частину гідротехнічних споруд, нижче за течією», – розповів голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

За його словами, після цього вдалося поставити перший затвір-шандор і зафіксували зниження рівня води на всіх ділянках на 4-6 см. Після встановлення другого затвору рівень води в річці вже знизився на 40 см.

«Працюємо над повною локалізацією витоку. Ситуація контрольована і вже найближчим часом проблему буде усунено».

Нагадаємо, що 14 вересня росіяни випустили сім ракет по гідротехнічних спорудах міста, щоб створити надзвичайну ситуацію.

Вже 15 вересня атака продовжилась. Все це спрямовано на залякування українців.

Джерело.