facebook

Вчора, 13 листопада, всю наукову спільноту Тернополя і не тільки шокувала звістка про смерть відомого на всю країну ректора Тернопільського національного технічного університету Петра Яснія. Як повідомляється, професор помер після тривалої боротьби із ускладненнями, спричиненими коронавірусом. Сьогодні усі бажаючі віддати останню шану науковцю, який все життя присвятив науці та вихованню студентів, можуть попрощатися з ним у стінах головного корпусу Технічного університету в Тернополі.

“Щира людина, мудрий та досвідчений наставник. Таким залишиться в пам‘яті кожного з нас Петро Володимирович Ясній – ректор Тернопільського національного технічного університету імені І. Пулюя, український науковець, професор. Щирі співчуття рідним та близьким, викладацькому та студентському колективу ТНТУ ім. І. Пулюя”, – написав Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

“Самовіддана педагогічна та наукова праця Петра Володимировича, його мудра й виважена управлінська діяльність залишила слід у душах усіх, хто був з ним поруч: колег-педагогів, науковців, студентів, батьків”, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Сьогодні ввечері, 14 листопада, о 17:00 у стінах рідного Тернічного університету, де провів більшу частину свого життя науковець, відбудеться панахида. Церемонія прощання із ректором Петром Володимировичем Яснієм відбуватиметься у фойє головного навчального корпусу університету, що розташований за адресою вул. Руська, 56.

Похорон професора заплановано 15 листопада об 11:00, він розпочнеться також у фойє головного навчального корпусу університету і продовжиться на Микулинецькому кладовищі.

Джерело.