facebook

Українські військові зуміли вигнати частину російських окупантів на їхню територію, зробивши блискучий контрудар

Примітно, що росіяни навіть не змогли організувати успішний відступ своїм військам, тому він відбувся з великими втратами. Частина окупаційних військ змогла повернутися до Росії.

Як повідомляє Оглядач, про це пише CNN із посиланням на високопоставленого військового чиновника США, прізвище якого не називається. Чиновник підтвердив, що українські війська взяли під контроль Куп’янськ та Ізюм.

“Російські війська значною мірою поступилися українцям на північному сході Харківської області. Багато російських військ повертаються до Росії через кордон”, – цитує видання представника Пентагону.

Чиновник також сказав, що повідомлення про залишену російську техніку після відступу армії РФ можуть свідчити про неорганізоване командування та контроль з боку Росії.

“Російські сили продовжують зосереджувати зусилля від Сіверська до Бахмуту, і Бахмут продовжує залишатися центром, де російські сили намагаються завоювати позиції. Ми продовжуємо спостерігати інтенсивне застосування артилерії та авіаударів”, – описав він ситуацію на Донбасі, як її бачать у Пентагоні.

При цьому в Херсонській області на півдні, за словами чиновника, США бачать навмисні та вивірені операції українців, щоби включати деякий помірний рух уперед.

Джерело.