facebook

Росія вимагає зняття санкцій Євросоюзу в обмін на відновлення постачання газу – The Telegraph

Країна-терорист вимагає зняття санкцій Європейського Союзу (ЄС) в обмін на відновлення постачання газу до країн євроблоку. Поки обмеження не будуть зняті, паливо трубопроводом “Північний потік” до Європи не поставлятиметься.

Про це повідомляє британська газета The Telegraph. Дії Кремля знову розпалили побоювання в ЄС із приводу нестачі енергоресурсів на континенті взимку, підштовхнувши інфляцію і піднявши вартість життя до нового максимуму.

Раніше прессекретар Кремля Дмитро Пєсков звинуватив “колективний Захід” у тому, що Росії довелося перекрити потоки газу газопроводом “Північний потік” до Німеччини після триденного ремонту. “Проблеми з прокачуванням газу виникли через санкції, введені західними країнами проти нашої країни та низки компаній. Немає жодних інших причин, які могли б викликати цю проблему з насосом”, – сказав він російським ЗМІ.

У британській газеті називають цю заяву Пєскова “найяснішим визнанням Росії в тому, що її скорочення енергопостачання є відповіддю на західні санкції, а не результатом технічних неполадок, як вона раніше заявляла”.

Нагадаємо, російський “Газпром” 3 вересня заявив про закриття трубопроводу “Північний потік” на невизначений термін. У компанії наголосили, що під час регламентних робіт на КС (компресорній станції) “Портова” виявили витік мастила.

“При проведенні регламентних робіт на газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ДПА №24) КС “Портова”, що виконуються спільно з представниками компанії Siemens, виявлено витік мастила з домішкою герметизуючого складу по роз’ємах клемних з’єднань кабельних ліній датчиків швидкості ротора низького і проміжного тиску… До усунення зауважень до роботи обладнання транспорт газу до газопроводу “Північний потік” повністю зупинено”, – йдеться у заяві “Газпрому”.

Проте у Siemens Energy, яка постачає та обслуговує обладнання компресорної станції “Портова”, заявили, що витік мастила не є технічною причиною для припинення поставок газу “Північним потоком”. Про це повідомляє Reuters.

У Федеральному мережевому агентстві Німеччини (відомство у сфері діяльності міністерства економіки та енергетики країни) також не довіряють заяві “Газпрому” про причини припинення постачання. Там вважають, що несправності на компресорній станції, на які посилається російська сторона, “не є технічною причиною для зупинення роботи”.

Про це йдеться у повідомленні агентства. “Постачання газу по “Північному потоку” російська сторона не відновлювала, посилаючись на передбачувані несправності на компресорній станції “Портова”. За даними Федерального мережевого агентства, заявлені російською стороною дефекти не є технічною причиною припинення експлуатації [трубопроводу]”, – йдеться в повідомленні.

Німецька енергетична компанія, найбільший у країні імпортер газу Uniper більше не отримує російське паливо. В Uniper, контрольний пакет акцій якої належить фінській Fortum, додали, що будуть використовувати за необхідності транші нещодавно запрошених кредитних ліній від німецького державного банку KfW.

Джерело.