facebook

В опитуванні взяли участь 1440 громадян України.

У Польщі опитали українських біженців про їхні плани щодо повернення до своєї країни 2022 року. Виявилося, що лише 22,2% опитуваних мають на меті поїхати додому у найближчі 3 місяці.

Опитування влаштувало міжнародне агентство із працевлаштування Gremi Personal.

За інформацією агентства, 35% готуються залишитися в Польщі щонайменше на рік. 25,6% планують повернутися, щойно закінчиться війна, а 17% вже не планують повертатися до України.

 

“Таке рішення зумовлене, зокрема, фактором ризику, адже усі ми є свідками трагедій, коли ворог прицільно атакує енергетичну інфраструктуру. Навіть прем’єр міністр Шмигаль попередив, що цей опалювальний сезон буде найважчим в історії. Крім того, в деяких регіонах України люди ризикують не лише залишитися взимку без теплопостачання чи води, а й отримають платіжки, які вкрай важко сплатити. У той час, коли кількість робочих місць в Україні значно зменшилася через війну, ситуація в Польщі зворотна — запити роботодавців на робітників зростають, що зумовлює і зростання заробітних плат”, — зазначили у агентстві.

Аналітики центру нагадують, що середня зарплата на робітничих спеціальностях, які переважно займають українці у Польщі, становить 28-32 тис. грн на місяць (це 3500-4000 злотих), що, безперечно, мотивує українців покращувати власну економічну ситуацію за межами України.

 

Джерело.