facebook

Телеграм-канал “Харьков LIVE” повідомив, що водія, який у стані наркотичного сп’яніння наїхав на дітей позашляховиком Land Cruiser у Харкові, випустили під заставу – 340 тис грн. Таку можливість передбачив суд щодо обрання запобіжного заходу раніше.

Однак, станом на 19:50, у прокуратурі спростували інформацію про те, що підозрюваний у ДТП на проспекті Науки у Харкові вийшов з-під варти під заставу. Як повідомив «Суспільному» прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, підозрюваний наразі перебуває у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, вчора, після оприлюднення результатів аналізів на наркотики у водія «Toyota», який вчинив страшне ДТП, з’ясувалося, що на момент аварії той був під дією метадону.

Слідчі внесли відомості про подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Тепер водію інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, якщо вони заподіяли потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 8 років.

За інформацією 24 каналу, у травні 2021 року чоловік був засуджений на три роки позбавлення волі за скоєння крадіжки з випробувальним терміном на 1 рік.

Водночас на своїй сторінці в Фейсбук міністр внутрішніх справ України, Денис Монастирський зазначив, що чоловік раніше притягався до відповідальності за ст. 309 Кримінального кодексу – незаконне виробництво або зберігання наркотичних засобів, але чомусь рік тому справа була закрита та не дійшла до суду.

Розберемось разом з прокуратурою до дрібніць як так сталося! Діти, на щастя, залишилися живі і госпіталізовані до лікарні. Негідник обов’язково буде відповідати! Гарантую!,-пообіцяв очільник МВС.

Джерело.