facebook

Дав два тижні: Путін наказав своїм військам здійснити історичне захоплення частини України

Поки що Путін щось наказує, сподіваючись на секретність, в українському Генштабі вже розкривають подробиці кремлівських нарад.

Все йде не за планом: Київ не взяли, з Херсона доводиться бігти, у Криму постійний “бавовна”, мости підірвані, логістика порушена, боєприпасів дедалі менше. Це коротко про “спецоперацію” щодо вторгнення в Україну, якою так невдало командує особисто Путін.

Путіну мало того, що його армія зазнає історичних втрат у частині поголів’я російської армії та в плані знищеної російської техніки на території України. Він вирішив добити своїх солдатів, поставивши їм завдання за два тижні захопити всю Донецьку область.

Про плани російського 70-річного бункерного президента розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу, повідомляє УП.

“Противник продовжує утримувати окуповані райони Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також намагається створити сприятливі умови для відновлення наступу”.

Так, російські окупаційні війська вкотре коригують свої плани та дії відповідно до наказу Путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області до 15 вересня”, – розповідає Громов.

За його словами, російські окупанти зазнають небувалих втрат, через що вже розформовано дуже серйозні формування.

“За отриманими даними, через значні втрати в особовому складі вищим командуванням ЗС РФ прийнято рішення про розформування 31 окремої десантно-штурмової бригади повітряно-десантних військ і 22 окремої бригади спеціального призначення, в яких з урахуванням втрат залишилося живими менше 20% складу”, – сказав представник Генштабу.

Джерело.