facebook

Михайло Горбачов розпрощався із життям на 92-му році. Останній глава СРСР. Він схвалював захоплення Криму

Всім відомий генеральний секретар та єдиний президент тодішнього Радянського Союзу помер у лікарні.

Останні три роки Михайло Горбачов, який запам’ятався багатьма “перестройкі” та розвалом Радянського Союзу, дуже довго хворів і часом навіть не приходив до тями. Йому виповнився 91 рік, прожити довше він не зміг. Лікарі робили все можливе, щоби продовжити його життя, але нічого не вийшло.

Вся річ у тому, що він, як повідомляли ЗМІ, хворів на складну форму цукрового діабету і кілька разів піддавався процедурі очищення крові. Крім того, нирки літнього Горбачова відмовлялися працювати, незважаючи на процедури гемодіалізу.

Варто зазначити, що Горбачов завжди висловлювався про Україну як частину Росії. Незалежність України та суверенність він не розглядав взагалі.

Михайлу Горбачову випала роль першого та останнього президента тодішнього СРСР. Він займав її з 15 березня 1990 року до 25 грудня 1991 року. Рекордна та коротка політична кар’єра глави історичної імперії, що розвалилася майже миттєво.

Горбачов вводив так званий “сухий закон”, щоб подолати масове радянсько-російське пияцтво. Проте, зникнення спиртного на прилавках магазинів та кооперативів лише збудило дефіцит “зеленого змія”, переклавши його на плечі процвітаючого підпілля.

Крім того, побічним ефектом цього ідіотського рішення стала нещадна вирубка виноградників та видача цукру за талонами. Але самогонні апарати заряджалися цукром без проблем, а горілку можна було купити будь-якого таксиста.

Щодо Криму, який захопив Путін, то Горбачов уже після окупації українського півострова розповідав, що Путін зробив усе правильно.

“Я завжди за вільну волю людей, а більшість у Криму хотіла возз’єднатися з Росією. Якби я все ще був при владі, Радянський Союз би існував і Крим був би його частиною”, – сказав Горбачов, коментуючи захоплення російською армією Криму.

У 2020-му році Горбачов вже відчував кончину, що наближується. Він уже тоді сказав, що хоче бути похований поряд зі своєю дружиною Раїсою Максимівною. Її могила знаходиться на Новодівичому цвинтарі в Москві. До речі, дружина Михайла Горбачова також померла у клініці.

Джерело.