facebook

Восени чоловіки зможуть виїхати за кордон по роботі, але є “але”…

Цілком імовірно, що вже з 1 вересня чоловіки знову зможуть виїжджати за кордон у робочі поїздки. Для цього в “Дії” скоро з’явиться нова послуга – “єВідрядження”.

Про нововведення розповів член Комітету з питань цифрової трансформації Сергій Штепа в ефірі телемарафону, передає 24 канал.

Сергій Штепа пояснив, що для того, щоб скористатись послугою єВідрядження, чоловіку потрібно буде внести заставу на суму 200 тисяч гривень, яка буде повертатись до держбюджету, якщо людина виїде за кордон і не повернеться.

Представники виконавчої влади уже чітко сказали, що всі ці кошти направлятимуть на ЗСУ.

“Таким чином держава страхується від масового виїзду за кордон. Термін цієї поїздки наразі становить 7 днів – можливо його ще переглянуть. Але вцілому, я думаю цього достатньо аби вирішити робочі питання”, – розповів Штепа.

Відповідальність за повернення чоловіка в Україну нестиме роботодавець.

Цю послугу в Кабміні планують почати тестувати вже у вересні.

Тим часом, дана звістка викликала неабиякий ажіотаж в соцмережах. Чимало користувачів вважають, що даною послугою, як і ситуацією загалом, щоб втекти за кордон, можуть скористатися ті люди, для яких втратити 200 тисяч гривень застави не є проблемою. Тож як влада боротиметься із цією проблемою побачимо вже невдовзі.

Джерело.