facebook

Випускниця вишу у Тернополі, військова медикиня Мар’яна Мамонова потрапила до рук російських окупантів, коли рятувала українських бійців та цивільних в оточеному ворогом Маріуполі. Дізналась про свою вагітність дівчина, уже будучи в окупації. Зараз медикиня на сьомому місяці вагітності.

Про це розповідає ТСН.ua.

Свою доньку пані Оксана не бачила уже майже рік.

“Останній раз Мар’яна тут була, коли в неї було весілля. Після того ми більше не збиралися”, – розповідає Оксана Черепушко.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення РФ на територію України, Мар’яна перебувала у Маріуполі. В окупації мадикиня пережила справжнє пекло.

“Вона писала, що щодень там ставало гірше і гірше. Не вистачало води питної, не вистачало медикаментів”, – розповів батько Володимир Черепушко.

Саме там, під обстрілами Мар’яна дізналася, що чекає на дитину, про яку давно мріяла. Сказала про це чоловіку та рідним, а за кілька днів потрапила до полону.

“Я дуже за неї переживаю. За неї і за дитятко. Прошу всіх небайдужих допомогти”, – закликала мама медички.

Як вона почувається – рідні не знають. Їм лише відомо, що дівчина перебуває у колонії в Оленівці. Це довідалися уже від військових, які повернулися з полону.

“Те, що нам наголосили, що вона знаходиться в камері, де двоє людей. Вона і ще, можливо, якась колега”, – сказала сестра Анна Марцинкевич.

Від Мар’яни вже 5 місяців немає жодної звістки. Родина зверталася по допомогу до всіх інстанцій, але наразі все марно.

“Їй треба вже у жовтні народжувати, а її звідти не можна ніяк забрати. Куди ми не дзвонимо, у які інстанції ми не писали, але наша влада не реагує”, – сказав батько медички.

На повернення дівчини чекають щодня. Так надовго батьки зі своєю донькою ще розлучалися. Мати протирає пил з її улюблених книг та медичних довідників, а племінниці доглядають Мар’яниного улюбленця – кота Томаса

“У нас жодного свята не було, на яке б вона не приїхала. Вона старалася, де б вона не вчилася, де б вона не була, вона старалася приїхати на свято додому”, – розповіла мама.

Джерело.