facebook

Міноборони рф заявило, що нібито завтра, 19 серпня Україна готує “резонансну провокацію” на Запорізькій АЕС на тлі візиту генсека ООН Антоніу Гутерреша. Але це пропаганда, щоб підставити наших військових і виправдати свою агресію. Адже часто після таких анонсів окупанти часто влаштовують атаки.

Про це повідомляє редакція з посиланням на РБК-Україна.

“19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС в період відвідування України генсеком ООН Антоніу Гутеррешем, в результаті якої РФ буде звинувачена в створенні техногенної катастрофи на даній електростанції”, – цитує видання офіційного представника міноборони рф ігоря конашенкова.

Конашенков бреше, що артилерія Збройних сил України нібито планує завдати ударів по території ЗАЕС з вогневих позицій, що знаходяться в Нікополі. При цьому підрозділи 704-го полку військ РХБЗ ЗСУ нібито готуються зосередитися в районі ЗАЕС, щоб “бути готовими до фіксації факту аварії на Запорізькій АЕС, а також проведення комплексу заходів з демонстрації нібито ліквідації її наслідків”.

Зазначимо, що для України місія для усунення загроз ядерної безпеки, які спровокувала росія, є невідкладною. Тому на ЗАЕС було запрошено генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

“У нашій розмові генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Ґроссі повідомив мені, що у відповідь на запрошення України він готовий очолити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку атомну станцію”, – написав глава МЗС України Дмитро Кулеба в Twitter.

Джерело.