facebook

Вибухи на складі боєприпасів рф і трансформаторній підстанції в Джанкойському районі, а також на аеродромі біля Гвардійського завдали значної шкоди та серйозно порушили постачання окупантів. Імовірно, вони є частиною контрнаступу України, тому що для росії Джанкой є залізничним вузлом для перекидання військ і техніки в окуповані населені пункти на півдні.

Про це повідомили у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські сили офіційно не взяли на себе відповідальність за інциденти, проте газета The New York Times з посиланням на анонімне джерело повідомила, що за вибухами стоїть “елітний український підрозділ, який діяв у тилу ворога”.

Аналітики ISW наголосили, що український удар по логістичних об’єктах у Криму, який є суверенною територією України, не порушує зобов’язань України перед західними партнерами щодо використання поставленої Заходом зброї. Також вони додали, що в недавніх ударах по Криму немає жодних ознак використання ЗСУ зброї від США.

Атаки на російські позиції в Криму та навколо нього схожі на частину послідовного контрнаступу України для відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

“російські лінії постачання з Криму безпосередньо підтримують російські сили на материковій частині України, у тому числі в західній частині Херсонської області. Націленість України на російські наземні шляхи сполучення, тилові та допоміжні засоби у Криму узгоджується з українськими контрнаступальними діями, які також націлені на мости через річку Дніпро та російські елементи тилового забезпечення в окупованій Херсонській області”, – зазначили у звіті.

За прогнозами ISW, кінцевим результатом цієї кампанії швидше за все буде порушення здатності російських військ підтримувати сили на західному березі Дніпра та захищати їх від українських контратак.

Джерело.