facebook

Екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука поділився своїм прогнозом

Україна вже показала, що може повернути окупований росіянами Крим. Більше того, самі росіяни вже зрозуміли, що настав час скоріше звалювати з українського півострова після потужного удару по авіабазі “Сакі”.

Однак питання евакуації прихильників Путіна досі залишається відкритим і Кремль поки що про це особливо не думає, оскільки в Росії завжди начхали на людські життя

Усім, хто вважає Крим російським, але збирається тікати з цього українського півострова під час його звільнення ЗСУ, треба розуміти: евакуацією кримчан має займатися Путін та Шойгу.

Про це в інтерв’ю Оглядачеві заявив екс-заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Відповідаючи на запитання, чи є необхідність евакуації українців з півострова, Тука заявив:

“Якщо їм загрожує небезпека, то так, напевно. Але згідно з міжнародними нормами всю відповідальність за безпеку цивільного населення на окупованих територіях несе держава-окупант.

Тому, хоч би як цинічно це звучало, але це не справа України – займатися сьогодні евакуацією кримчан з анексованого півострова”.

Джерело.