facebook

Окупаційна влада “днр” вирішила влаштувати судилище над українськими військовополоненими – бійцями “Азову”. Для цього готують залу Маріупольської філармонії.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в ефірі телемарафону.

“Окупаційна влада Донецької області хоче провести так званий трибунал наших “азовців” для того, щоб перекласти свою провину на українську сторону.

Щодо кліток у філармонії – є різні погляди на це, однак цілком можливо, що дійсно в філармонії будуть проводити цей трибунал, бо це – чи не єдина в місці вціліла будівля, яка може помістити велику кількість людей.

Що буде далі не відомо, але точно вони готують трибунал. Єдине питання, коли це має статись. За нашою інформацією, це має статись наприкінці серпня, або на початку вересня”, – сказав Андрющенко.

Аби врятувати полонених Асоціація родин захисників “Азовсталі” просить президента Володимира Зеленського, Міжнародний комітет Червоного Хреста та ООН втрутитися та завадити проведенню фейкового трибуналу над захисниками “Азовсталі”, який окупанти готують у Маріуполі.

Окрім цього жінки з громадської організації “Штаб морської піхоти” створили онлайн-петицію. У ній вони звертаються до президента Туреччини Тайїпа Ердогана і просять через процедуру інтернування евакуювати у будь-яку нейтральну країну світу українських військовополонених підрозділів Морської піхоти.

“Ми звертаємо увагу всього цивілізованого світу на порушення Російською Федерацією всіх законів ведення війни, а також розділів Женевської Конвенції «Про поводження з військовополоненими».

російська федерація усвідомлено займається геноцидом українських військовополонених. Рідні військовополонених підрозділу Морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України досі не знають де утримують їх синів, дочок, чоловіків та дружин. В порушення Женевської Конвенції до полонених не допускають представників Міжнародного Червоного Хреста.

Ми звертаємось до Президента Туреччини, світової спільноти та ООН підтримати нас та проявити наполегливість по захисту військовополонених, щоб через процедуру інтернування вивезти до нейтральних країн усіх полонених морських піхотинців, які вже багато місяців утримуються Російською Федерацію, і яким країна агресор не гарантує збереження здоров’я і життя”, – йдеться в петиції.

Зазначимо, що хоча жодних офіційних звинувачень в’язням “Азова” досі не пред’явлено, але 2 серпня верховний суд росії ухвалив, що полк є “терористичною” організацією, що дало ґрунт для пред’явлення вироку полоненим бойовикам. Крім того, раніше в рф визнали “екстремістською” діяльність “Азову”, а на його членів завели кримінальну справу.

Джерело.